Fiskaregården

Husen på klippan präglas av en robust enkelhet. Det är ett uttryck som man också hittar i den traditionella bebyggelsen på ön. Husen har placerats så att de ger alla möjlighet till utsikt åt flera håll. Det finns två altaner - en på havssidan och en i lä på husets baksida.

- Planlösningen är utformad så man alltid har visuell kontakt med havet genom huset, till och med när man sitter på läsidan. När det gäller planlösningen har vi lagt oss vinn om att skapa en flexibilitet med fler eller färre rum - så att du kan få ett hus som passar just dina egna behov, säger Annelie Drackner, arkitekt på Tengbom i Göteborg som ansvarar för utformningen.

Enkelheten förstärks av att arketypen som använts är ett hus med fyra hörn och ett brant sadeltak. Därtill kommer nästan osynliga foder, stora och sammanhållna fönsterpartier, allt i en återhållen ljus färgskala i vitt och vitt. Det överlag strama formspråket återfinns i detaljerna, exempelvis i räcken och plank, som är utformade i glas och trä. Skärmtak av glas har adderats till fasaden för att inte ta för stor plats i husets genomgående stilrena uttryck.

Hela vår tanke med Fiskaregården är att leverera en stilmässigt enkel och naturlig boendeform, med genomgående hög standard. Därför har vi valt inredningen med omsorg från ledande tillverkare. Vi har exempelvis utrustat våra hus med köksinredning från Colombini, rostfria vitvaror från Siemens och helkaklade badrum med inredning från Noro. Alla torra ytor har tvåstavigt vitlaserat ekgolv och väggarna är målade på microliteväv. Om du vill öka på trivselfaktorn ytterligare finns det möjlighet att välja till en braskamin från Contura.

Vi hoppas att vi här kunnat besvara några av dina frågor om husens form och uttryck. Nu undrar vi: Är ett av dessa hus kanske rentav svaret på dina funderingar om ett drömboende?

Interiör

Boarea: 125,3 m2 (enligt ritning)
Antal rum: 4–6 st varav 2–5 st sovrum

Allmän beskrivning etc:
Köket levereras från Colombini.
Rostfria vitvaror från Siemens – kyl, frys, häll, inbyggnadsugn, diskmaskin, microvågsugn, rostfri fläktkåpa.
Helkaklade badrum med inredning från Noro. Alla torra ytor har vitlaserade ekgolv, tvåstavig. Väggarna är målade på microliteväv. Braskamin från Contura är tillval.

Byggnad

Byggnadsår: 2012–2013.
Tak: Betongpannor.
Bjälklag: Trä.
Fasad: Trä.
Utv. Plåtarbete: Lackerad plåt.
Grundläggning: Betongplatta. Fönster: 3-glas, Elit alu och Hajom Alu.
Stomme: Trä.
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump, Comfortzone, golvvärme i bottenplan, radiatorer på övre plan.
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft).
Driftskostnad totalt: Beräknad till ca: 25 000 kr.
Vill du få en personlig boendekostnadskalkyl upprättad kontakta ansvarig mäklare.
Övrigt byggnad: Två uteplatser, en på vardera gavel.
Övriga byggnader: Förråd.

Fastighet

Tomt: friköpt, bergstomt.
Taxeringsvärde: Ej fastställt.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser: Detaljplan.