Källö Knippla har en levande historia som daterar sig tillbaka till slutet av 1700 talet, då sillfisket nådde sin kulmen

När färjan lägger ut från Burö färjeläge lämnar du också stadslivets alla stressmoment bakom dig, så enkelt är det. Den fullkomliga skärgårdskänslan och tempoväxlingen infinner sig direkt när man kliver iland på ön. Hela atmosfären är fylld av en okonstlad ärlighet som är svår att beskriva i ord. Naturen är ständigt närvarande i varje steg du tar. Klippor, vindlande stigar, raviner och ett till synes oändligt öppet hav. Under den kalla årstiden får den som uppskattar mäktiga naturkrafter sitt lystmäte: stormvindar som piskar havet till skum och vågorna som vräker sig mot klipporna - det är någonting som slår det mesta i fråga om naturupplevelser.

Sommaren behöver nog ingen närmare presentation, den har allt man kan önska sig av liv och rörelse, saltstänkta klippor, havsbad och natursköna omgivningar. Sensommaren och hösten anser många vara extra magisk, med sin färgprakt och sitt stilla lugn.

Källö-Knippla har en levande historia som daterar sig tillbaka till slutet av 1700-talet, när ett fåtal familjer först slog sig ner på ön för att leva av sillfisket. Mycket har hänt sedan dess och numera är större delen av ön bebyggd. Sillen har visserligen försvunnit, men i gengäld har allt fler människor upptäckt Källö-Knipplas fascinerande skärgårdsmiljö. Du får det bästa av den norra skärgården, en knapp timmes bilfärd från centrala Göteborg. Grannöarna Öckerö, Hönö, Fotö, Burö, Hälsö, Rörö, Björkö och Hyppeln är aldrig längre än en färje- eller båttur borta. Variationen och öppenheten finns här, avskildheten och lugnet likaså.

Fyrahundra bofasta Knepplebor ser till att ordna det mesta för att skapa trivsel och fritidssysselsättning på ön. Här finns tennisbanor, fotbollsplan, boulebanor och minigolf. På öns norra del ligger natursköna grönområden, komplett med promenadslinga och en härlig park. På Källö-Knippla har den vackra hamnen varit den naturliga samlingspunkten sedan början av 1930-talet. I hamnområdet hittar du öns båda restauranger, livsmedelsbutik och skeppshandel. Härifrån utgår också färjorna som förbinder öarna i närområdet. Välkommen till norra skärgårdens bäst bevarade hemlighet.