BRF Röddeviga

Genomgående har lägenheterna allt man kan förvänta sig av ett hus uppfört 2018, både vad gäller kvalitet och materialval. Mycket omsorg har lagts ned på att hitta rätt hantverkare för projektet, hantverkare som förstår och är vana vid västkustmiljön. Bakom projektet står ett team som tidigare bla planerat Fiskaregården på Källö-Knippla och det är samma arkitekt, Annelie Drackner på Tengboms, som ritade första etappen på Fiskaregården.

Hall

Direkt innanför ytterdörren ligger det granitgrå klinkers, väggarna är vitmålade och på golvet i övrigt ligger det en enstavig parkett i vitlaserad ask. Praktiskt placerat finns även en hatthylla för upphängning av vardagsrocken.

Kök

Kvänumkök i vitt, Lindö Art, med Kvänum Art-grepplist vilken är ett integrerat handtag. I sedvanlig Kvänumstandard är det lådor uppbyggda i massiv ek, bänkskiva i granit "Bianco Serdo" samt stänkskyddskant om 15 cm i granit. I utrustningsväg är det vitvaror från Siemens, induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn med pyrolys, spisfläkt, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. På golvet i köket återfinns samma vitlaserade askparkett som i övriga lägenheten och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Från vardagsrummet har man utgång till balkong/uteplats via altandörren i de stora panoramafönsterna, på golvet finns samma vitlaserade askparkett som i övriga lägenheten och väggarna är vitmålade.

Sovrum

I sovrum är det askparkett på golvet och vitmålade väggar, se gärna planritningen för respektive lägenhet för att se antal och placering av garderober som även de kommer från Kvänum och har lucka Lindö i vitt samt en läderflärp som handtag.

Badrum/Tvätt

Badrummet är helkaklat i liggande vita plattor på väggarna och granitgrå plattor på golvet. I utrustningsväg finns det kommod från Kvänum i vitt, Spots i taket, WC, dusch med glasväggar är standard men om man hellre önskar ett badkar så går det att lösa. Bakom en skjutdörr i passagen mellan kök och sovrum finns ett förråd och en kombimaskin för tvätt och tork.

Altan

Altanen respektive balkongen har trallvirke som golv, balkongerna har glasräcke för att inte störa utsikten.

Ritning

Se ritning för den aktuella lägenheten där det framgår hur många och vart garderoberna är placerade.

Byggprocessen

Planen är att skolan som idag ligger på tomten skall rivas under sommaren 2017, därefter påbörjas markarbetena i höst och till sommaren 2018 står bostadsrättsföreningens hus inflyttningsklart.

Försäljning

Ansvarig mäklare: Andreas Paulsson
031-92 29 53
0707-92 29 53
andreas.paulsson@fastighetsbyran.se

Mäklarens hemsida
Objektsbeskrivning på fastighetsbyran.se

Fakta

Allmänt
Andel i föreningen: 5,29 %
Andel av årsavgift: 5,29 %

Byggnaden

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 2018 Huset planeras vara färdigställt 1-Juli 2018
Fönster: 3-glas Westcoast svarta
Uppvärmning: Bergvärme, golvvärme
Typ av ventilation: Mekanisk, typ FTX
Övriga byggnader: På gården finns det en förrådsbyggnad med cykelparkering i anslutning samt ett sophus. Lägenhet 2 - 12 har förråd i förrådshuset medan lägenhet 1, 13, 14 och 15 har sitt förråd i sin lägenhet.

Energideklaration för byggnaden finns för närvarande inte.

Föreningen

Förening: BRF Röddeviga
BRF Röddeviga består av ett hus uppfört 2018 som innehåller 15 bostadsrätter. Samtliga lägenheter har havsutsikt och på gården finns det bla en gemensam grillplast. Varje lägenhet har en egen parkering och det finns 2 gästparkeringar. Röddeviga är en av Knipplas bäst bevarade hemligheter, en badvik längs motionsslingan som börjar precis utanför föreningens hus och sträcker sig runt den norra delen av ön. Namnet Röddeviga är Ö-mål och betyder roddviken.

Driftskostnad

Elkostnad: 4 000 kr/år
VA: 5 000 kr/år
Totalt: 9 000 kr/år
Kommentar: Kostnaderna för VA och el är endast uppskattade siffror då förbrukningen skiljer sig mellan olika familjer.

Övrigt

Tillträde: Sommaren 2018
Alla bilder på huset och lägenheterna är Illustrationer och vissa avvikelser kan förekomma